Середа, 24.04.2024, 11:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Іванівської РДА

Форма входу
Меню сайту
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Накази

Наказ від 06.02.2018 року № 8

Про вивчення питання щодо організації

харчування учнів у Новодмитрівській

загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів

 

Відповідно до плану роботи відділу освіти районної державної адміністрації на 2018 року

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Провідному спеціалісту відділу освіти районної державної адміністрації Студзінській І.Б. до 15 лютого 2018 року вивчити питання щодо організації харчування учнів у Новодмитрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, результати розглянути на нараді при начальнику відділу освіти районної державної адміністрації з керівниками закладів освіти 27 лютого 2018 року.

2. Затвердити пам’ятку по вивченню питання щодо організації харчування учнів у Новодмитрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, що додається.

3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Начальник відділу освіти Л.І.Шикуленко

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ відділу освіти

районної державної адміністрації

06.02.2018 № 8

 

Пам’ятка

по вивченню питання щодо організації харчування учнів у Новодмитрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів

 

1. Наявність наказу по закладу про організацію харчування учнів у поточному навчальному році. Кількість учнів, охоплених усіма видами харчування (з них – за бюджетні кошти). Здійснення щоденного обліку усіх дітей, які харчуються.

2. Контроль за роботою їдальні в організації харчування дітей з боку адміністрації школи (чи створена у школі відповідна комісія та результативність її роботи).

3. Наявність затвердженого графіка роботи їдальні та її санітарна характеристика, щоденного і примірного двотижневого меню, карти санітарно-гігієнічного обстеження закладу за поточний навчальний рік, оформлених медичних карток працівників.

4. Виконання постанов Кабінету Міністрів України:

- від 02 лютого 2011 року № 116 «Про затвердження послуг харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах» (із змінами) від 18 січня 2016 року № 16;

- від 22 листопада 2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» зі змінами від 06 серпня 2014 року № 353.

5. Виконання статті 5 Закону України «Про охорону дитинства» в частині організації безоплатного харчування учнів 1-4 класів.

6. Дотримання норм, викладених у статті 40 Закону України «Про здійснення державних закупівель» в частині основних вимог до договору про закупівлю.

7. Середня вартість одноразового харчування дітей віком від 6 до 10 років та від 10 років і старших.

8. Медико-санітарний контроль за організацією харчування дітей (коли проводилися перевірки, документальне їх підтвердження, приписи).

9. Реєстрація потужностей операторів ринку харчових продуктів відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», підпункту 1.1 наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2016 року № 39 «Про затвердження порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» або наявність експлуатаційного дозволу відповідно статті 1,20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

10. Виконання вимог наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 15 серпня 2006 року № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» щодо заборони використання у харчуванні дітей сухих сніданків, продуктів швидкого приготування, чіпсів, смажених горіхів, газованих напоїв.

11. Санітарно-гігієнічний стан їдальні. Забезпеченість харчоблоків холодильно-технологічним обладнанням, кухонним і столовим посудом, проточною холодною та гарячою водою, миючими та дезінфікуючими засобами.

12. Наявність документів, які підтверджують якість та безпеку продуктів харчування (сертифікат відповідності). Облік приходу, видатків та залишків продуктів. Наявність ветеринарних посвідчень на продукти харчування (кількість кілограмів м’яса, дата завозу).

13. Наявність та ведення документації.

14. Асортимент продуктів харчування.

15. Дотримання термінів та умов зберігання продуктів харчування. Наявність обладнаних складських приміщень (вентиляція, полиці, освітлення).

16. Наявність у кухаря меню-розкладки, затвердженої керівником закладу, підписані ним, комірником та медичним працівником. Дотримання вимог порядку складання меню-розкладки (дата, кількість дітей, видача продуктів харчування у грамах на одного учня, вказано ціна за одиницю та виведено вартість одного дитячого дня).

17. Наявність у залі для прийому їжі меню з найменуванням блюд.

18. Дотримання вимог щодо зберігання протягом доби порцій їжі, що вживались дітьми.

 

 

Начальник відділу освіти Л.І.Шикуленко

Категорія: Накази | Додав: Відділ (06.02.2018)
Переглядів: 294 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Календар
Календари на любой год - Календарь.Юрец.Ру
Погода

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz