Вівторок, 14.05.2024, 01:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Іванівської РДА

Форма входу
Меню сайту
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Матеріали колегії

Затверджене рішення колегії відділу освіти РДА від 24.06.2014 року

Про організацію виконання

наказу Департаменту освіти і

науки, молоді та спорту

обласної держаної адміністрації

від 05 червня 2014 року № 238

«Про посилення контролю за

організацією харчування та

профілактикою гострих кишкових

інфекцій серед дітей у дошкільних

та загальноосвітніх навчальних

закладах»

 

         Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної держаної адміністрації від 05 червня 2014 року № 238 «Про посилення контролю за організацією харчування та профілактикою гострих кишкових інфекцій серед дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах», рішення колегії відділу освіти районної державної адміністрації від 24 червня 2014 року № 4/3, з метою збереження здоров’я, запобігання поширенню інфекційних хвороб та отруєнню дітей неякісними харчовими продуктами під час навчального процесу

 

НАКАЗУЮ:

 

1.      Покласти персональну відповідальність за організацію харчування дітей, виконання норм харчування та санітарно-гігієнічних вимог на керівників дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів району.

2. Керівникам дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів району:

2.1.   Вжити невідкладних заходів щодо створення належних умов для організації харчування дітей.

2.2.   Узяти під особистий контроль неухильне дотримання вимог чинного законодавства щодо організації харчування дітей та санітарно-протиепідеміологічного режиму в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.

2.3.   До 01 липня 2014 року розробити додаткові дієві заходи щодо організації контролю за станом усіх видів харчування в навчальних закладах та запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій і харчовим отруєнням.

2.4.   Терміново утворити комісії та провести перевірки дотримання умов перебування, навчання та виховання дітей у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах, а саме:

2.4.1 укомплектування штату медичних працівників дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до затверджених Типових штатних нормативів та створення відповідних умов для роботи медичного персоналу;

2.4.2 створення необхідного запасу мийних та дезінфекційних засобів, наявність технологічного і холодильного обладнання для харчоблоків, столового і кухонного інвентарю у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах;

2.4.3.          забезпечення харчоблоків дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів безперебійною холодною та гарячою проточною водою;

2.4.4.          недопущення прийому дітей до дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів без огляду медичного працівника у разі їх тривалої відсутності;

2.4.5.          організації занять серед школярів у загальноосвітніх навчальних закладах щодо профілактики гострих кишкових інфекцій;

2.4.6.          забезпечення умов для дотримання дітьми правил особистої гігієни;

2.4.7.          організації постачання до дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів безпечних та якісних харчових продуктів.

2.5.   Заборонити замовляти, приймати та використовувати м'ясо та яйця водоплавної птиці, м'ясо, яке не пройшло ветеринарного контролю, м'ясні обрізки, субпродукти (діафрагму, кров, легені, нирки, голови тощо), за винятком печінки та язика, а також свинину жирну, свинячі баки, річкову та копчену рибу, гриби, соуси, перець, майонез, вироби у фритюрі, у тому числі чіпси, вироби швидкого приготування, газовані напої, квас, натуральну каву, кремові вироби, вершково-рослинні масла з додаванням будь-якої іншої сировини (риби, морепродуктів тощо), продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти.

2.6.   Провести роз’яснювальну роботу серед батьків щодо організації харчування дітей різного віку, інформування батьків, дітей, працівників навчальних закладів про заходи, які необхідно здійснювати для запобігання виникненню інфекційних захворювань.

2.7.   При організації харчування чітко дотримуватися раціонального та збалансованого харчування дітей відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».

2.8.   Розглянути до 01 липня 2014 року питання дотримання нормативно-правових документів щодо організації харчування дітей та результати перевірок дотримання умов перебування, навчання та виховання дітей   у   дошкільних  і   загальноосвітніх  навчальних  закладах  на  нарадах  та видати відповідні накази.

2.9.   До 10 липня 2014 року надати відділу освіти районної державної адміністрації інформацію про виконання цього наказу.

3. Провести до 01 грудня 2014 року огляд-конкурс на визначення кращої організації харчування у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах району.

4.      З метою інформування громадськості розмістити цей наказ на сайті відділу освіти районної державної адміністрації.

5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Начальник відділу освіти                                                                   Л.І.Шикуленко

Категорія: Матеріали колегії | Додав: Відділ (27.06.2014)
Переглядів: 281 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Календар
Календари на любой год - Календарь.Юрец.Ру
Погода

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz